Зрението на Джеймс Хардън се подобрява и се очаква той да бъде напълно готов за мач №3 между Хюстън и Голдън Стейт от плейофите в НБА в неделя рано сутринта българско време. 

Брадата бе ударен неволно в лицето от Дреймонд Грийн във втората среща между двата отбора и трябваше да напусне мача за известно време. Той се завърна и доигра мача, но след това продължи да изпитва болка. 

„Да, все още ме боли. Особено, когато светлината е много ярка. Все пак виждам по-добре, така че това е най-важното“ заяви Хардън, който се оказа, че е получил контузия и на двете очи. 

След мача баскетболистът веднага е посетил очен лекар, който го е уверил, че не е пострадал сериозно и за следващия двубой зрението му ще бъде напълно възстановено. 

Той все пак вкара 29 точки в двубоя, който обаче Ракетите загубиха със 109:115, за да изостанат с 0-2 в серията, от която сега предстоят два мача в Хюстън и те трябва да бъдат спечелени задължително от тексасци, ако искат да запазят надеждите си за място във финала на конференцията живи.