Трилър, драма, лудост! Това предложи поредният мач от плейофите в НБА, в който Портланд надви Денвър със 140:137 след 4 продължения! 

Това  е едва вторият случай в елиминациите от 1953-а година, в който двубой се решава след 20 допълнителни минути. 

С успеха Трейл Блейзърс дръпнаха с 2-1 в серията, като ще бъдат домакини и в мач №4, за който основният въпрос е как ще се възстановят играчите. 

Мачът предложи невероятни обрати и драматични моменти, като двубоят можеше да приключи доста по-рано. Домакините водеха с 5 точки във второто продължение, но изоставаха със 125:129 32 секунди преди края на третото. 

След кош на Деймиън Лилард Джамал Мъри изгуби топката за Денвър и Лилард изравни след нов пробив, а Мъри пропусна със сирената, с което се стигна до четвъртото продължение. 

В него резултатът все още бе равен при 133:133 минута преди края, когато Уил Бартън изпусна един фал за Денвър. Родни Хууд вкара от средно разстояние, но Пол Милсап отговори и Нъгетс поведоха със 136:135 27 секунди до сирената. 

Хууд обаче, който се включи отлично от пейката с 19 точки, наниза тройка за Портланд 18 секунди преди края. Никола Йокич изпусна един фаул за Денвър 5,6 секунди до сирената, а Сет Къри вкара двата си изстрела и Пионерите оцеляха в един от най-драматичните мачове в историята. 

Си Джей Мъккълъм наниза 41 точки за победителите, а Деймиън Лилард добави 28, макар че отново не бе ефективен при стрелбата си – 10 от 24, а и в края изглеждаше много изморен. Енес Кантер се отчете с 18 точки и 15 борби. 

За Денвър Джамал Мъри  реализира 34, а Никола Йокич 33, но вкара само 3 в продълженията, след като и той определено се измори. Денвър направи и 21 грешки, които Портланд превърна в 29 точки, което също бе важно.