Денвър изравни срещу Портланд в НБА след нов завързан мач, който този път обаче не стигна до продължения за разлика от предишния, в който имаше 4. 

Нъгетс спечелиха със 116:112, за да стигнат до 2-2 в серията, в която отново имат домакинско предимство, като ще приемат съперника в мач №5. 

Силна трета четвърт помогна на Денвър да направи  обрат и да превърне изоставането си от 6 точки на почивката, в преднина от 7 преди последната част след 27:14. 

Трейл Блейзърс обаче не се предадоха, но в края ключови тройки на Уил Бартън и безгрешен Джамал Мъри от наказателната линия донесоха успеха на отбора от щата Колорадо, който показа и сериозна психическа устойчивост. 

Мъри завърши с 34 точки, като вкара всичките си 11 изстрела за 1 точка, а Никола Йокич направи втори пореден трипъл-дабъл с 21 точки, 12 борби и 11 асистенции. Пол Милсап също бе солиден с 21 точки и 10 овладени топки. 

Деймиън Лилард и Си Джей Маккълъм водеха Портланд с 28 и 29 точки, но лошата трета част струваше скъпо на отбора, чиято серия от 12 поредни домакински победи бе прекъсната.