Янис Антетокумпо и Милуоки Бъкс пратиха Бостън Селтикс в почивка, след като отнесоха съперника със 116:91 и затвориха серията с 4-1 победи. 

Елените загубиха първия двубой, но след това не оставиха съмнение в превъзходството си и се класираха за финала на Изток в НБА за първи път от 2001-а година насам. 

Янис отбеляза само 20 точки, но отборът му се откъсна още от началото и не изпусна контрола. Крис Мидълтън добави 19, а Ерик Бледсоу 18 точки и Милуоки чака победителя от Торонто – Филаделфия. 

„След първия мач просто подходихме разично и с различна настройка. Играхме както можем с добра защита и движение на топката“ заяви Янис, чийто тим ограничи Селтикс до едва 31% стрелба от игра. 

Разочарованието за Бостън е голямо, след като тимът започна сезона като фаворит за финалите, но отпада още след втория кръг и това може да се окаже и последния мач за Кайри Ървинг с екипа на тима. Говорите се, че гардът е в конфликт с голяма част от съотборниците си и най-вероятно ще поеме към Ню Йорк през лятото.