Семейство Къри са Кралската фамилия в НБА. Това обяви треньорът на Голдън Стейт Стив Кър преди първия мач от финала на Запад срещу Портланд. 

Двата тима започват битката утре в 4:00 часа сутринта българско време в Оукланд, като за първи път двама братя ще играят един срещу друг в такава фаза – Стеф срещу Сет. 

„Къри са невероятни. Летят из цялата страна, за да гледат децата си и смятам, че те са кралското семейство на Лигата. Родителите Дел и Соня сигурно изживяват мечтата си и това е нещо страхотно. Може би ще бъдат раздвоени, но това е великолепна история“ заяви Кър. 

„Те ни подкрепят във всичко и ще спечелят така или иначе, тъй като или аз, или Сет ще бъде на финал. Наистина обаче е лудост да играем на тази сцена пред своите близки“ заяви Стеф, чийто тим ще започне серията без Кевин Дюрант. 

Крилото е аут най-малко за първия двубой утре заради травмата в прасеца, като засега не е ясно кога точно ще се върне. Уориърс са фаворити, но Трейл Блейзърс не са за подценяване след победните серии срещу Оклахома Сити и Денвър и с наличието на Деймиън Лилард и Си Джей Маккълъм.