Стеф Къри поведе Голдън Стейт към комфортна победа над Портланд и брат си Сет в първия мач от финалите на Запад в НБА. 

Гардът наниза 36 точки, от които 9 тройки, а Уориърс спечелиха със 116:94, макар че играха без Кевин Дюрант. Клей Томпсън добави 26 точки за триумфа, а домакините вкараха 17 тройки от 33 опита, използвайки отлично решението на треньора на съперника за играта при заслон, която в повечето случаи оставяше играчите на домакините на чисти позиции. 

Първото полувреме бе ужасяващо за Портланд. Гостите направиха 13 грешки  от общо 21 в мача и стреляха едва 33% от игра, но Голдън Стейт пропусна да се откъсне. 

Две поредни тройки на Стеф Къри все пак вдигнаха разликата до 54:45 за Уориърс, което въпреки това остави Портланд в двубоя, въпреки трагичната стрелба. 

В третата четвърт шампионите дръпнаха със 17 точки при 70:53, но Трейл Блейзърс успяха да се върнат и последната част започна при аванс от само 6 за домакините. 

Много бърз обаче, те разсеяха всякакви съмнения в превъзходството си, като дръпнаха 93:79 и до края не бяха застрашени. 

Деймиън Лилард отново бе ограничен, като остана с 19 точки, а и Си Джей Маккълъм нямаше ден за Трейл Блейзърс, като вкара 17 при 7 от 19 и ако Пионерите не променят поведението си, серията може да се окаже доста кратка.