ЦСКА Москва се завърна на върха в баскетболната Евролига, след като на финала във Витория победи изненадата Анадолу Ефес с 91:83 и спечели отличието за 8-и път в историята. 

Руският тим демонстрира отлична стрелба от игра, като успя в 58% от опитите си, наниза 14 тройки от 22 изстрела, но въпреки това трябваше да се бори до последно, за да спечели. 

В началото и двата отбора бяха много солидни в нападение преди в края на първата четвърт ЦСКА да се откъсне, благодарение на убийствена стрелба отдалеч. 

Руският състав реализира 8 от първите си 10 стрелби от дистанция, за да поведе с 34:20 в началото на втората четвърт. Кори Хигинс бе страхотен в тези минути. 

Анадолу обаче успя да остане в сблъсъка, като показа характер. Шейн Ларкин не бе толкова впечатляващ, но все пак реализира 14 точки през първото полувреме и след като бе фаулиран при стрелба отдалеч в последната секунда, приближи отбора си до 42:44 след 20 минути. 

ЦСКА пак успя да се откъсне и в третата четвърт при 68:54, но турският състав наниза 8 поредни точки, за да намали пасива си до 6 преди последния период, в който разликата падна на 3 пъти до 4 точки, последният път при 81:85, но московчани все пак удържаха успеха. 

Уил Клайбърн, който стана МВП на финалната четворка и Кори Хигинс вкараха по 20 точки за победителите, а Нандо де Коло добави 15. За Анадолу Шейн Ларкин отново бе над всички с 29 точки, но турският тим реализира само 37% от стрелбите си и това се оказа решаващо. 

В мача за трето място Реал Мадрид Реал Мадрид срази Фенербахче с 94:75 след много силно второ полувреме, спечелено с 56:35. Густаво Айон бе невероятен за победителите с 23 точки при стрелба от игра 11 от 11 и 11 борби, а Факундо Кампацо блесна с 12 точки и 15 асистенции за успеха.