Стеф Къри опита да запази спокойствие, въпреки загубата от Торонто на старта на финалите в НБА. 

Голдън Стейт бе считан за абсолютен фаворит, но Уориърс не успяха да се справят с играчите около Кауай Ленърд и загубиха със 1109:118. Това бе първият случай, в който калифорнийци губят първия мач от финалите след 4 победи в предишните 4 първи срещи. 

„Очевидно е, че съперникът игра силно, но ние не сме загубили увереност. Не се вълнуваме от никакви факти и статистики. Просто трябва да излезем и да играем здраво, да спечелим мач №2 и да видим как ще се развият нещата след това“ заяви гардът. 

„Харесва ми атмосферата в съблекалнята. Момчетата са разочаровани, но и фокусирани да се справим по-добре в следващия двубой. Знаем какво трябва да направим, за да откраднем втората среща. Няма смисъл да говорим за липсата на КД. Имаме момчета, които могат да го заместят добре, докато се върне“ добави той, след като Дюрант се очаква да пропусне и втория мач. 

„Целта е да вземем един от двата мача и това все още може да бъде направено. Сигурен съм, че ще отговорим като шампиони, каквито сме“ изтъкна и Клей Томпсън, който вкара 21 точки, но така и не успя да намери ритъма си.