Звездата на НБА и Голдън Стейт Уориърс Кевин Дюрант е с разкъсан ахилес на десния крак и вече е претърпял успешна операция. 

Това разкри самият баскетболист в профила си в Инстаграм, като публикува и снимка, на която лежи върху болнично легло. 

„Искам да съобщя информация за състоянието ми: Получих разкъсване на ахилесово сухожилие. Операцията бе днес и бе успешна. Сега започва възстановяването ми. Хората, които обичам са до мен и всички оценяваме подкрепата, която ми бе оказана“. 

„Баскетболът е най-голямата ми любов и аз исках да играя в онзи мач и да помогна на съотборниците си. Горд съм, че дадох всичко, на което съм способен, както и от това, че моите братя спечелиха. Предстои ми дълго пътуване, но съм готов за него. Ще стискам палци на отбора да спечели следващия мач“ написа Дюрант. 

Той пострада в началото на втората четвърт на мач №5 от финалите срещу Торонто, който бе първи двубой за него след повече от месец отсъствие заради проблем в прасеца. 

Той завърши с 11 точки в мача, който Голдън Стейт успя да спечели със 106:105 и да намали изоставането си на 2-3 победи. Мач №6 е в Оукланд в петък от 4:00 часа сутринта българско време. 

Възстановяването му най-вероятно ще продължи 8-9 месеца и ако всичко е наред се очаква да се върне през втората половина на следващия сезон. Дюрант има опция да остане в Голдън Стейт и през следващата кампания, като ще получи 31,5 милиона долара.