Ужасните новини за Голдън Стейт продължиха и след загубата от Торонто със 110:114, с което тимът отстъпи в битката за титлата с 2-4. 

Клей Томпсън, който пострада при опит за забивка и лошо падане, напусна с контузия в коляното в края на третата четвърт, е с разкъсани връзки на левия крак. Дотогава той имаше 30 точки в мача, но случилото се накара мнозина да се замислят дали отборът не е прокълнат. 

Гардът напусна залата с патерици и впоследствие стана ясно, че травмата е възможно най-тежката, като най-вероятно му предстои операция и възстановяване от няколко месеца. 

Това е още един удар по Уориърс, след като в предишния двубой Кевин Дюрант разкъса ахилеса на десния си крак и вече легна под ножа. Липсата на Томпсън обаче, се оказа твърде голяма и калифорнийци не успяха да стигнат до третата си поредна титла. 

„Когато Клей напусна просто си казах: Това сигурно е някаква шега. Това трябва да спре. В крайна сметка обаче, това е положението. Не знам дали има връзка с това, че играем 5 сезона повече от 100 мача, но е ужасно“ заяви треньорът Стив Кър след мача. 

Случилото се също поставя под въпрос бъдещето на Томпсън, който от 1 юли е свободен агент и очакванията бяха да получи максимален договор. Сега обаче, не е ясно дали това ще се случи, след като ще пропусне първата част от новия сезон и не е ясно дали ще успее да се възстанови и отново да бъде същия играч.