Кауай Ленърд е поискал да се срещне и да говори с легендата на ЛА Лейкърс Меджик Джонсън докато преценява най-добрия вариант за развитието на кариерата си, съобщават американските медии. 

Езерняците планират сериозна офанзива за лидера на Торонто, след като вече освободиха средстра за още един максимален контракт и според информациите са сериозен кандидат за подписа на крилото. Очевидно и самият играч счита вторият най-успешен тим в историята за доста добра опция. 

Очаква през следващата седмица Кауай да се срещна с представители на отборите, които влизат в неговите планове, като делегацията на Лейкърс ще включва собственика Джени Бъс, както и суперзвездите ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис. 

Тъй като вече не е част от организацията на Езерняците обаче, Джонсън няма право да присъства на подобна среща и да бъде замесен директно при преговорите, но неофициалния разговор между Меджик и Ленърд обаче, няма как да бъде забранен. 

ЛА Клипърс и Торонто също остават в плановете на Кауай, като и техните шансове също се считат за доста добри. Говорите се дори, че ако Ленърд предпочете Клипърс вместо Лейкърс, има сериозна възможност да се събере с Кевин Дюрант, който е свел опциите си до само 4 тима. Освен състава от Ел Ей, той планира разгорори с Бруклин, Ню Йорк и Голдън Стейт.