ЛеБрон Джеймс ще започне като плеймейкър на ЛА Лейкърс новия сезон, твърдят американските медии. Крилото често играе на тази позиция и има по над 7 асистенции средно на мач в кариерата си. 

Той обаче често е критикуван, че обсебва твърде много топката, а освен това мтозина смятат, че е по-полезен на обичайната си позиция на крилото. Смята се, че освен Краля в стартовите 5 ще бъдат още Дани Грийн, Кайл Кузма, Антъни Дейвис и новото попълнение ДеМаркъс Къзънс, като това е вариантът поне за първите мачове от сезона. 

Иначе Езерняците ще се подсилят с още един играч в лицето на Айвъри Брадли, който ще подпише с тима за 1+1 година срещу 9,7 милиона долара. Солидният защитник бе освободен от Мемфис и стана свободен агент, след което взе решение да се присъедини към революцията на Езерняците. 

28-годишният Брадли направи солидна кариера в Бостън, Детройт и ЛА Клипърс, като във всеки от отборите си е бил ключова фигура и сега също се очаква да получава доста минути в ротацията на Франк Вогъл. 

Гардът има 39 мача в плейофите и опитът му със сигурност ще бъде много важен в опита на калифорнийци да бъдат сериозен претендент за титлата. С него играчите в състава стават 14, като свободното място остава само едно. 

Освен привличането на суперзвездата Антъни Дейвис, в отбора се завърнаха Ражон Рондо, Кентевиъс Колдуел-Поуп и Джавел Макгии, които бяха в тима и миналия сезон. Като свободни агенти пък дойдоха още ДеМаркъс Къзънс, Куин Кук и Дани Грийн.