Още една суперзвезда от НБА се откада от участие на световното първенство по баскетбол. След Антъни Дейвис и Джеймс Хардън обяви, че няма да бъде част от отбора на САЩ за турнира в Китай.
 
Гардът на Хюстън вече е информирал треньора Грег Попович за решението си да се концентрира върху предстоящия сезон, в който ще бъде съотборник с Ръсел Уестбрук.
 
Хардън все пак има златни медали от шампионата на света през 2014-а, а 2 години преди това бе част от отбора, който триумфира и с олимпийската титла.
 
Дори и без него обаче, американците обаче не би трябвало да имат проблеми в гардовата линия, след като Деймиън Лилард, Кемба Уокър и Брадли Бийл са на разположение, а и Кайл Лаури, който претърпя операция на палец на ръката, ще бъде възстановен.
 
Надпреварата в Китай ще се състои от 31 август до 15 септември, а САЩ, който е суперфаворит е в предварителна група с Турция, Чехия и Япония. Откакто играчите от НБА получиха разрешение да участват в турнирите през 1994-а, тимът спечели 3 титли, като последната му загуба е от полуфиналите през 2006-а срещу Гърция.