САЩ и Турция изиграха невероятна драма на световното първенство по баскетбол, която завърши 93:92 за фаворита след продължение! 

Американците обаче знаят, че са огромни късметлии да вземат мача, тъй като в последните секунди турците изпуснаха 4 наказателни изстрела и то при точка аванс! 

Хората на Грег Попович поведоха с 15 точки през първото полувреме, но силна серия на комшиите ги върна в мача и почивката дойде при 47:42. 

В средата на третата четвърт разликата падна до 53:52 след успешен пробив на Джеди Осман, който след това пропусна и да даде аванс на своя отбор с неточна стрелба от крилото. 

Равенството обаче дойде при 59:59 след тройка на Фуркан Коркмаз, за да се стигне до напрежение и сдърпване между играчите, но без нещо сериозно. 

Последната четвърт започна при 65:61 за фаворита, след като Кемба Уокър вкара тройка със сирената за край на третия период. Турците обаче изравниха отново, този път при 71:71, а след това на два пъти пропуснаха и да поведат. 

След 74:74 Донован Мичъл вкара тройка за Щатите, а след пропуск на турците, американците взеха 3 поредни борби в нападение и Крис Мидълтън направи 79:74. Скоти Уилбекин обаче върна интригата с точен изстрел отдалеч по-малко от 2 минути преди края. Уокър пропусна, а Иляйсова изравни с пробив 58 секунди до сирената. 

Американците допуснаха грешка и Иляйсова даде аванс на Турция с добавка 12,3 секунди преди края. Драмата обаче стана пълна след това. Мидълтън пропусна от тройката, но американците взеха борбата и Джейсън Тейтъм бе фаулиран при стрелба отдалеч със сирената! Крилото на Бостън пропусна един от своите опити и мачът влезе в продължение след 81:81! 

В него турците дръпнаха с 89:84, но последваха 7 поредни точки за фаворита. Джеди Осман направи 92:91 след кош и фаул, а в следващата атака Донован Мичъл дръпна ринга и предаде притежанието. 

Скоти Уилбекин направи нарушение в нападение и Щатите получиха топката 14,6 секунди преди края. Доуш Балбай обаче отне от Майлс Търнър, последва неспортсменско нарушение, но играчът на Турция пропусна и при двата опита. 

Последва нов фаул, този път срещу Осман, който също не успя на два пъти от линията! Невероятно! Тейтъм овладя, а след това Мидълтън бе фаулиран при поднасянето и не сбърка 2 секунди преди края. 

Играчът на Милуоки не трепна, а след това Иляйсова пропусна и така САЩ оцеля, но определено се видя, че с такава игра американците могат да бъдат победени. 

Победителите вкараха само 35% от стрелбите си, като Мидълтън се отчете с 15 точки, а Кемба Уокър добави 14. За Турция Иляйсова вкара 23, но тимът му пропусна 9 от 23 изстрела от наказателната линия.