Аржентина не остави шансове на Франция и след 80:66 стигна до финала на световното първенство по баскетбол в Китай. 39-годишният Луис Скола продължи с невероятното си представяне и бе в основата на триумфа. 

Южноамериканците бяха по-добри в целия мач, като играха много силно в защита и ограничиха центъра на съперника Руди Гобер до 3 точки и 11 борби. Като цяло те спечелиха борбата в подкошието и ще играят с Испания за титлата в неделя. 

Аржентинците заиграха по-добре още от началото и дръпнаха с 14:7 в средата на първата четвърт. Нападенията на французите бяха доста тежки, а и стрелбата им не вървеше. 

Все пак след първата част авансът за южноамериканците бе само от 3 точки  - 21:18 и макар и във втората французите да стигнаха до 24:23 в своя полза, Гаучосите много бързо си върнаха контрола и на почивката водеха с 39:32 след тройка на Факундо Кампацо със сирената. 

След нея Петлите продължаваха трудно да намират път през защитата на съперника и логично разликата започна да се вдига, като стигна до 52:38. Аржентинците си помагаха отлично в дефанзивен план и затваряха и подкошието, което затрудняваше много противника. Така последната част започна при 60:48 в полза на Аржентина. 

Французите се доближиха до 55:63 в началото на решаващата четвърт, но не успяха да притиснат повече противник. 2 поредни тройки на Луис Скола окончателно сложиха точка на интригата. 

Ветеранът реализира страхотните 28 точки за победата, а добави и 13 борби.  Габриел Дек добави 13 точки, а Факундо Кампацо се отчете с 12, 7 борби и 6 асистенции. Eван Фурние се отчете с 16 точки за Петлите, които като цяло разочароваха и не успяха да надградят над победата си над САЩ, като ще спорят за бронза с Австралия.