Баскетболистите на Бостън продължават да водят на Изток в НБА след 7-а поредна победа, но загубиха за няколко седмици един от водещите си играчи. 

При успеха над Сан Антонио със 135:115 в Тексас, Гордън Хейуърд напусна във втората четвърт и направените тестове показаха, че е с фрактура на лявата ръка. 

Той пострада при съприкосновение с Ламаркъс Олдридж при заслон, като предстои консултация със специалист, който ще определи дали е необходима операция или не. 

Хейуърд правеше отлично начало на сезона със средно 20,3 точки на двубой, но сега по всичко изглежда ще отсъства най-малко месец, а вероятно и повече. 

Иначе Бостън подобри актива си до 7-1 след много доминантно представяне. Келтите се откъснаха още на почивката със 72:54, а след като в третата част разликата малко падна, в последната до изненада нямаше как да се стигне. 

Джейлън Браун наниза 30 точки за победителите, а Кемба Уокър добави 26. Джейсън Тейтъм се отчете с 19, като сега трябва да се види как тима ще компенсира липсата на Хейуърд, който пропусна целия сезон 2017-18 заради счупен крак.