Александър Везенков изигра най-добрия си мач за сезона в Евролигата, като завърши с 14 точки, но Олимпиакос загуби в Барселона с 80:90 в мач от 16-ия кръг. 

Българинът успя в 5 от 12 стрелби от игра, вкара и четирите си опита от наказателната линия, а освен това добави 4 борби, 3 асистенции и 2 чадъра при коефициент на полезност от 14 срещу бившия си тим, но това не бе достатъчно. 

Интрига имаше само до почивката, когато каталунците водеха само с 40:39, но след нея разликата в класите бе сериозна. Никола Миротич поведе домакините с 21 точки и 15 борби, а Кайл Курич добави 18, като Барса подобри актива си до 13-3 и дели първото място с Реал Мадрид и Анадолу Ефес. Олимпиакос пък е с 6-10. 

В друг мач Фенербахче понесе ново разочарование след 98:100 след продължение у дома срещу Валенсия. 

Алберто Абалде вкара след добавка 4 десети от секундата преди края и изглеждаше, че испанците ще спечелят още в редовното време. 

При последната възможност обаче, Нандо де Коло бе освободен след заслон в близост до коша и успя да изравни стреляйки със сирената от въздуха. 

В продължението Фенерите дръпнаха с 96:89, но Валенсия вкара 4 поредни точки, а след това след здрава битка в подкошието и предизвикани грешки за домакините, поведе със 100:98 8 секунди преди края. Нандо де Коло, който реализира 31 точки, пропусна за домакините от тройката и така Фенерите са с баланс едва от 5-11.