В ЛА Лейкърс запазиха спокойствие след тежката загуба от Бостън със 107:139, която бе най-голяма за кампанията и най-сериозната от Селтикс от повече от 50 години насам. 

„Това бе едно добро сритване на задниците от старото време. Биха ни във всяко едно отношение, като играха по-силно в подкошието, по периферията и във всички важни компоненти“ заяви ЛеБрон Джеймс. 

„Те направиха каквото се очакваше, докато ние не. Можехме да се справим по-добре в много неща и в защита, и в нападение. Наистина неприятна и грозна загуба“ добави Ражон Рондо, чийто тим поведе с 8:0 в началото, но след това Келтите бързо взеха нещата под контрол. 

„Големият проблем бе в борбата под двата коша. Овладяха твърде много топки в нападение, които ни убиха. Като цяло бяха по-агресивни. Допуснахме и много грешки“ изтъкна Антъни Дейвис, след като калифорнийци загубиха борбата с 36-48. 

„На почивката се опитахме да реагираме, но не се получи. В крайна сметка те бяха отдадени, тъй като бяха с 6 загуби в 8 мача и силното искаха да триумфират, което и направиха. Играха добре и ни победиха“ коментира треньорът Франк Вогъл.