В емоционална церемония продължиха почти половин час, ЛА Лейкърс почете подобаващо легендата Коби Брайънт, който заедно с дъщеря си Джана и още 7 души, загина при катастрофа с хеликоптер миналата неделя. Това стана преди първия двубой на отбора след трагедията, загубен от Портланд със 119:127. 

В „Стейпълс Сентър“ бяха показани серия видеа посветени на баскетболиста, а музикални изпълнения в негова памет направиха Ъшър, Бойс Ту Мен и челиста Бен Хонг. 

Всички играчи на тима бяха представени като един с името „Коби Брайънт“ и носеха номера 8 или 24, с които игра великия гард. Силно развълнуван бе и ЛеБрон Джеймс, който направи специално обръщение към феновете, след като първоначално излезе на игрището с написана реч, но след това хвърли листа на земята. 

„Ще започна направо с това, което ми идва от сърцето. Това е празник! Днес празнуваме 20 години кръв, пот и сълзи, безброй часове на отдаденост, които само един велик човек може да предложи. Празнуваме едно хлапе, което дойде тук на 18, отказа  се на 38 и вероятно стана най-добрият баща, който съм виждал през последните 3 години. Днес е празник!“ заяви ЛеБрон. 

„Първото нещо, което ми идва на ум е семейството. Всички в тази зала сме тъжни, наранени и с разбити сърца. Най-доброто в такива тежки моменти обаче е, да се опреш на семейството. Преди да дойда тук само бях чувал колко обединени са феновете на Лейкърс и всички в организацията и през последните дни се убедих в това“ добави той. 

На почивката имаше изпълнения на Уиз Халифа, с Чарли Път на пианото, а на първия ред, където обикновено стояха Коби и близките му, имаше цветя и екипите на Коби. 

Случилото се разбира се отрази на играчите, които така и не успяха да спрат Деймиън Лилард, който продължи с невероятното си представяне и завърши с 48 точки, 10 борби и 9 асистенции. Хасан Уайтсайд се отчете с 30 точки, а Си Джей Маккълъм добави още 19. Гостите бяха без Кармело Антъни, който обяви, че е толкова тъжен, че в такова състояние не може да играе. 

За домакините Антъни Дейвис реализира 37 и овладя 15 борби, а ЛеБрон Джеймс добави 22 точки, 10 асистенции и 8 овладени топки. Лилард се развихри в третата част, в която вкара 23 точки. В последната Портланд дръпна с 12 и успя да запази преднината си до края.