Играчите на Бостън ограничиха Джеймс Хардън, но забравиха за Ръсел Уестбрук, който наниза 41 точки и помогна на Хюстън да измъкне 111:110 след продължение срещу Селтикс. 

Домакините наваксаха 4 точки пасив в последните 20 секунди на редовното време и стигнаха до добавени 5 минути след умишлен пропуск от наказателната линия и тройка на Джейлън Браун със сирената. 

В продължението и двата тима направиха серия пропуски преди Брадата да вкара 2 наказателни изстрела 24 секунди преди края. След това Браун пропусна от средно разстояние и така тексасци оцеляха. Детелините останаха без точка в последните 2:49 минути на добавеното време, като бяха неточни в 6 поредни опита от игра. 

Хардън остана със скромните за себе си 21 точки, след като през цялото време домакините много внимаваха за неговите действия. Това обаче освободи повече пространство на Уестбрук, който завърши с 16 от 27 стрелба от игра, като отново бе умерен от тройката – 1 от 2. Гардът добави 8 борби, 5 асистенции и 3 откраднати топки. 

„Отделихме голямо внимание на Джеймс Хардън, но забравихме за другия МВП в техния тим“ заяви Браун, чийто тим загуби за 5-и път поред от Хюстън и е трети на Изток с баланс 41-18. 

Ракетите пък продължиха възхода си, като записаха 6-и пореден триумф и 10-и в последните 12 мача, подобрявайки се до 39-20 и излизайки на трето място в своята конференция.