ЛА Лейкърс е най-добрият отбор в света в момента, вдъхнови се Джавел Макгий след победата над градския съперник Клипърс снощи. 

След 2 загуби от опонента, Езерняците се наложиха със 112:103 след силна игра на ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис. 

„Това бе много важен успех, просто да смълчим критиците. В момента Лейкърс е най-добрият отбор в света“ коментира центърът. 

В два поредни мача калифорнийци победиха два от най-силните тимове в лигата, след като преди това се справиха и с Милуоки и показаха, че определено са сериозен фаворит за титлата. 

„Тези мачове са доста различни от двубоите в плейофите, когато значението на победите и загубите е много по-голямо. Окуражаващо е обаче да видим момчетата да играят на толкова високо ниво срещу силни противници“ заяви треньорът Франк Вогъл. 

„ЛеБрон бе фантастичен и който не е сигурен трябва да изгледа отново последните две срещи. Той водеше отбора в нападение и организираше играта, раздаваше се в защита. Това не се вижда често от човек, който е от 17 години в Лигата. Продължава да показва, че е най-добрият и смятам, че след тези два двубоя хората вече разбират това“ похвали Краля Антъни Дейвис. 

Самият Джеймс също бе доволен. „Аз се подготвям физически и психически да се справя с всичко. Дори и на този етап от кариерата ми. Знам какво е необходимо да съм на това ниво. Моя е отговорността този отбор да бъде успешен. Момчетата ме приемат за своя лидер и аз трябва да ги вдъхновявам с действията си. Благословия е, че мога да правя всичко това в този момент от кариерата си“ заяви самият Джеймс. 

Айвъри Брадли, който блесна с 24 точки и също бе страхотен при успеха, обаче напомни на отбора си: „Това бяха големи победи, но все още сме редовния сезон, така че мислим просто за следващия съперник“.