Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов размаха пръст на треньора на баскетболния Левски Константин Папазов. Гавалюгов смята, че първенството трябва да бъде прекратено, а временното класиране да стане крайно. 

„Единствените, които защитават позицията да е нулева година със сериозен плам и сериозен интерес, това са Левски. Ние не желаем по никакъв повод да бъдем обявявани за служебни шампиони. Няма аргументи защо да бъде нулева година".

"Това означава, че не са се играли мачовете ли? Константин Папазов пред президента на Балкан на виртуален разговор, на който аз станах свидетел, директно си каза – Познайте, ако ние бяхме на първо място, как щеше да приключи първенството“, заяви Гавалюгов пред Канал 3.

“Това е единственото разумно и реалистично решение в момента, тъй като няма никакви реални изгледи първенството да може да се възобнови и да завърши по нормален начин от днешна гледна точка".

"Убеден съм, че всички отбори в лигата това го осъзнават, само че някои, изхождайки от някакви интереси на отбора и неудовлетвореност от временното класиране, изваждат някакви аргументи как трябвало да се изчака още, едва ли не до 15 май, за да се види каква ще е ситуацията и тогава да решаваме".

"Хипотетично и да има някаква възможност през юни да се довърши първенството, то няма да е в никакъв случай със съставите, с които отборите са били преди спирането му“, каза още Гавалюгов.