Със снощните си две попадения при победата с 5:1 над Арсенал офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер вече има 32 гола в европейските клубни турнири.

И пред него с екипа на Байерн е само легендарният Герд Мюлер, който има 66 гола в 74 мача, като 35 от попаденията му са в КЕШ - предшественикът на Шампионската лига.

Интересното е, че Томас изпревари изпълнителния директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге, който остана с 30 попадения на европейската клубна сцена. 

"Надявам се, че няма да имам неприятности с шефа за постижението си", заяви в типичния си стил усмихнатият Томас Мюлер.

"Играхме много офанзивно. Във футбола нищо не може да бъде планувано, но беше окей. Не бих казал, че сме били гневни за загубата в първия мач, но снощи бяхме горещи."

"Това беше ключов мач в групата ни и ние искахме да спечелим на всяка цена. Направихме голяма крачка към осминафиналите."

"Разбира се, че при головете си мислех за Герд Мюлер, феновете ни представиха и хореография за него. Работихме заедно при аматьорите и само мога да сваля шапка за всичко, което е направил."

"Но всички ние трябва да му свалим шапка и за човешкото му отношение. Той по никакъв начин не парадираше, че е най-великият германски нападател за всички времена."

"Трудно е да се намерят точните думи за случващото се с него, това е една драма. Ужасно много съжалявам за този труден за него момент", добави Томас по адрес на Герд Мюлер, който страда от Алцхаймер. Във вторник световният и европейски шампион с Германия навърши 70 години.