Бившият вратар на Байерн Мюнхен Жан-Мари Пфаф говори пред телевизия Sport1 за тежката ситуация, в която се намира баварския колос с контузиите на защитниците Джером Боатенг, Хави Мартинес и Холгер Бадщубер.

"Боатенг и Бадщубер ще липсват много през следващите месеци. Притеснявам, че заради травмите на двама основни играчи като тях клубът няма да изпълни всичките си цели", каза Пфаф, който е част от Байерн в периода 1982-1988 година.

62-годишният белгиец е считан за един от най-великите вратари изобщо, печелейки три пъти Бундеслигата и два пъти Купата на Германия с мюнхенци.

"Надявам се Байерн да спечели требъл. Но другите отбори не трябва да бъдат подценявани. Дори Байерн има проблеми, когато не може да разчита на основни футболисти. В мачовете срещу Ювентус Пеп Гуардиола трябва да импровизира в защита."

"Вариантът с "джуджетата в защита" (б.р. в мача с Аугсбург Гуардиола заложи в отбрана на Кимих, Алаба, Бернат, Лам и влезлия като резерва Рафиня) ми изглежда най-добрият в момента. На момчетата ще им бъде ужасно трудно, но няма да си помогнат, ако се оплакват."

"Цялата тази история с контузиите на Бадщубер я приемам много лично. Момчето няма никакъв късмет. Но той е боец и аз вярвам, че ще се завърне отново толкова силен. Пожелавам си поне Боатенг да бъде готов за евентуален финал в Шампионската лига."

Пфаф коментира и Карло Анчелоти, който заменя Гуардиола през лятото: "Карлето е чудесен човек и много добър треньор. Доказа го в Реал Мадрид и е готов за Байерн. Има опит и вярвам, че ще успее в Мюнхен".