Себастиан Руди е на път да се окаже най-класното лятно попълнение на Байерн Мюнхен, тръби авторитетната телевизия Sport1.

Полузащитникът изигра много добър мач срещу Борусия Дортмунд за Суперкупата на Германия в събота и беше в основата на двете попадения за своите в редовното време.

"Руди е навярно най-подценяваният германски футболист", бе заявил доскорошният технически директор на баварците Михаел Решке, който е с основна заслуга за привличането на свободния агент.

Мнозина дори сравниха стила на игра на Руди с тази на бившия халф на мюнхенци Тони Кроос. Показателите на Себастиан от мача в събота са повече от впечатляващи - 60% спечелени единоборства и цели 88.4% точни пасове. Беше точен и при дузпите.

"Такива играчи като мен не се срещат често", обясни самият Руди за себе си. Той може да бъде безкомпромисен в борбата за топката, има и визията за изграждането на атаките. Няма две мнения по въпроса, че е доста по-бърз и по-елегантен като стил на игра от отказалия се от футбола Чаби Алонсо.

Привличането на Руди е още по-впечатляващо и заради факта, че Байерн не плати нито един цент за него на Хофенхайм, тъй като договорът на играча изтичаше. Решке си тръгна в посока Щутгарт, но трансферното гуру подари на баварския колос истинско бижу в лицето на Руди, пише още Sport1.