Дни след уволнението на Карло Анчелоти в Байерн Мюнхен не спират спекулациите за негов наследник. Някои са повече от шеговити, но именно една от тях вбеси бившия треньор на Шалке, Бохум и Хановер Петер Нойрурер.

62-годишният специалист не е водил нито един клуб от 2014 година насам и в социалната мрежа Тутиър неговият ироничен коментар се хареса на стотици души.

На официалния профил на Нойрурер в социалната мрежа Туитър се появи колаж, на който той слиза от Порше пред офисите на Байерн, а туитът "Pack mas" (от баварски - правим го, започваме), беше гарнират с пиперливите хаштагове "Чао, Карло", "Анчелоти - вън" и "Най-после".

Мнозина съзряха в туита самоирония на най-високо ниво и дори поздравиха специалиста. Той обаче беше гневен: "Някакви пълни идиоти са хакнали туитъра ми! Никога не съм публикувал това. От близо четири години не ползвам този профил", обясни пред "Билд" треньорът, но неговият профил е признат за официален от Туитър и има над 10 000 последователи.

Бившият футболист на Волфсбург, Байер Леверкузен и Шалке Ханс Сарпай пък се пошегува, че има общо 11 пропуснати обаждания от шефовете в Байерн Ули Хьонес, Карл-Хайнц Румениге и Хасан Салихамиджич, но няма да се наеме със задачата да помага на баварците, ако не получи обаждане и от почетния президент Франц Бекенбауер.