Германският хегемон Байерн Мюнхен мина леко през арабския Ал Ахли, постигайки категорична победа с 6:0 в контролата, играна на катарска земя.

Баварският колос имаше превъзходство през първото полувреме, но така и не можеше да вземе превес в резултата. По всичко личеше, че двата тима ще се оттеглят без голове на почивката, но в 38-ата минута новият-стар нападател на мюнхенци Сандро Вагнер откри с глава след подаване на Хамес Родригес.

В началото на второто полувреме наставникът на германците Юп Хайнкес направи цели десет промени и малко след това отборът му удвои. Автор на попадението беше Корентен Толисо, който също вкара с глава след подаване на Хуан Бернат.

Вълнуващият момент дойде в 57-ата минута, когато Ариен Робен вкара фантастичен гол. Той засече центрирането от корнер на Артуро Видал и реализира с ефектен изстрел от въздуха, напомняйки за незабравимия си гол на стадион "Олд Трафорд" от 2010 година.

11 минути след попадението на "лалето" дойде моментът и на Кингсли Коман, който също се разписа след хубав шут от въздуха. 5:0 след пас на Робен направи гладният за игрови минути Никлас Дорш, а крайното 6:0 оформи Никлас Зюле след асистенция на Робен.

Извън редиците на баварския колос за проверката останаха Матс Хумелс и Роберт Левандовски, тъй като все още се готвят във фитнеса. Трайно контузени са Мануел Нойер и Тиаго Алкантара, а Свен Улрайх получи почивка.

Голът на Робен днес:

 


 

Голът на Робен преди близо 8 години на "Олд Трафорд":

И Кингсли умее да бележи от въздуха:

 

 

 


Стартов състав на Байерн Мюнхен от днес:  Улрайх, Боатенг, Алаба, Гьотце, Фридъл, Руди, Толисо, Рибери, Хамес, Мюлер, Вагнер