Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес заяви директно, че не харесва мощната кампания, която босовете на клуба стартираха с цел неговото задържане в клуба.

Както е известно, президентът Ули Хьонес и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге често изразяват мнение, че ще направят всичко по силите си, за да задържат 72-годишния футболен учител и за следващия сезон.

Самият Хайнкес обаче вече няколко пъти заяви, че се  върнал начело на отбора за рекорден четвърти път само за да помогне и през лятото слага окончателно край на кариерата си.

"Надявам се, че ще имам възможността да седна на една маса с тях двамата. Не ми харесва това, което става. Тези коментари не ме ласкаят. Ще ги извикам настрани и ще говоря с двамата. Това, което ще си кажем, ще си остане между нас", заяви специалистът.

Той разкри също така, че Байерн ще бъде без Матс Хумелс и Давид Алаба в неделния домакински мач срещу Вердер Бремен. Германецът е тръшнат от грип, а австриецът страда от стомашен вирус. Роберт Левандовски обаче се завръща в състава.