Байерн Мюнхен затвърди доминацията си, побеждавайки Майнц с 2:0 като гост в мач от 21-ия кръг на германската Бундеслига, игран на "Опел Арена". Това беше шести пореден успех за гостите на този стадион.

Баварците изиграха много добро първо полувреме, в което се оттеглиха на почивка с два гола аванс, благодарение на класните изпълнения на Франк Рибери и Хамес Родригес, реализирали своите попадения зрелищно от въздуха.

След почивката шампионите видимо свалиха оборотите и приеха играта в своята половина, чакайки удобни възможности за контраатаки. И пред двете врати имаше интересни положения, но не паднаха други голове.

Байерн събра 53 точки на върха, записвайки 19-а победа от 20 мача във всички турнири под ръководството на Юп Хайнкес този сезон. Преследвачите Байер Леверкузен и Шалке се издъниха, което позволи на баварците да дръпнат с 18 точки на върха. Майнц остана с 20 пункта, но вече е в зоната на изпадащите.


Треньорът на баварския колос Юп Хайнкес заложи на доста ротации, пускайки на терена футболисти, които играят по-рядко - Хуан Бернат, Рафиня, Корентен Толисо и Сандро Вагнер.

Именно някои от тях обаче бяха сред най-активните в първите минути на срещата, в които Майнц беше доста агресивен и влизаше твърдо в единоборствата. Толисо пробва два далечни удара, но така и не успяваше да уцели вратата, а хубавият пробив на Бернат завърши с пресечено от бранител подаване в пеналта.

Максим получи чудесна възможност след това, но стреля покрай десния страничен стълб, а на отсрещната врата тупалката на Джером Боатенг не се получи. Последва сравнително скучен период, в който и двата тима не създадоха нищо креативно.

В 33-ата минута ветеранът Франк Рибери реализира първия си гол за сезона, който обаче може да кандидатства за гола на сезона. Французинът беше изпуснат при изпълнение на корнер и от петнайсетина метра вкара страхотен снаряд от ждроб, забивайки топката в десния ъгъл.

Към края на първата част Томас Мюлер пропусна страхотна възможност след прекрасен пас на Сандро Вагнер, но в 44-ата минута Хамес Родригес удвои с левачката. Той получи великолепен пас от Толисо, овладя на гърди и вкара от въздуха в близкия ъгъл.

Още в началото на второто полувреме Байерн наложи зверски натиск, но Центнер спаси изстрелите на Вагнер и Хамес, а тупалката на Толисо срещна тялото на бранител. При първата добра възможност за домакините Куаисон стреля опасно, но Улрайх спаси, за да улови и удара на Муто по-късно.

Постепенно Байерн при играта в своята половина и дебнеше за контраатаки. Точно такава се откри двайсетина минути преди края на редовното време, когато Томас Мюлер беше изведен на добра позиция, но не успя да уцели вратата. Неговата грешка можеше да бъде наказана малко по-късно, но шутът на Куаисон по земя мина на педя покрай лявата греда.

Пред влезлия като резерва Роберт Левандовски също се откри прилична възможност, но полякът се позабави и ударът му леко отдясно в наказателното поле беше блокиран. Последва изстрел на Хамес от много добра позиция, но Центнер спаси след лек рикошет в крак на съотборник. В последната минута резервата Коман би в близкия ъгъл, но вратарят на домакините улови.


Майнц - Байерн Мюнхен 0:2
0:1 Франк Рибери - 33'
0:2 Хамес Родригес - 44'

 

Майнц: Центнер, Хак, Диало, Бел, Холтман (Берггреен - 73'), Донати, Латца, Гбамен, Йозтунали (Куаисон - 46'), Максим (Сердар - 57'), Муто

Байерн Мюнхен: Улрайх, Боатенг, Хумелс, Рафиня, Бернат, Руди (Алаба - 70'), Толисо, Хамес, Рибери (Коман - 82'), Мюлер, Вагнер (Левандовски - 63')