Ръководството на Байерн Мюнхен е под напрежение заради силния мач на Ариен Робен във Волфсбург, информира германската телевизия Sport1.

Както е известно, босовете на баварския колос все още пасуват и не предлагат нов договор на 34-годишния холандец, който става свободен агент в края на сезона.

Причината е, че клубът се надява да уреди доста по-младо класно крило за следващия сезон и поради тази причина бави преговорите с още една клубна легенда с изтичащ договор - Франк Рибери.

В събота обаче Робен беше един от най-добрите на терена при победата с 2:1 над Волфсбург и след срещата започнаха дискусиите защо той още стои без нов договор.

Ариен изпорти дузпа, но пък малко след това асистира на Сандро Вагнер за изравнителния гол, а в края на мача спечели дузпата, от която Роберт Левандовски донесе трите точки.

Повечето опасни акции на баварците бяха именно в зоната на Ариен, за когото това беше първа изпусната дузпа от финала на Шампионската лига с Челси през 2012 година.

"Може да се случи да пропуснеш една дузпа на шест години. Можеш да си доволен, ако след това си записал асистенция и си спечелил друга дузпа", коментира холандецът, който завърши мача с 87 контакта с топката.