Хегемонът Байерн Мюнхен сензационно изпусна Херта в двубой без голове от 24-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Двата отбора изиграха сравнително кротко първо полувреме, като големият пропуск дойде десетина минути преди почивката, когато Франк Рибери профука невероятна възможност, оставайки сам срещу вратаря.

През второто полувреме голмайсторът на първенството този сезон Роберт Левандовски беше много деен, но нито един негов опит не се получаваше. Така серията от 14 поредни победи на баварците приключи, като в тази поредица те имаха 10 последователни успеха за първенство.

Любопитното е, че това е трето поредно равенство в съперничеството между тези два отбора, но точката е първа за "старата дама" в Мюнхен от 2004 година насам. Въпреки частичната издънка, Байерн събра 60 точки на върха и дръпна с 20 на втория Борусия Дортмунд. Херта е 11-и с 31 пункта на сметката си.


Срещата започна с остро центриране отляво на Давид Алаба към далечната греда, където Роберт Левандовски отправи много добър удар с глава, но стражът на гостите Ярстайн успя да спаси. На отсрещната врата Щарк също стреля с глава при центриране в пеналта, но кълбото мина покрай лявата греда.

Грешка на Ладзаро в отбрана позволи на Тиаго Алкантара да отправи страховит снаряд, който обаче беше лишен от необходимата точност. Матс Хумелс засече прострелното центриране на Мартинес в наказателното поле, но топката беше изчистена малко пред голлинията на вратата на столичани.

Беше изминал четвърт час игра, когато Левандовски беше изведен с хубав пас зад защитата, финтира вратаря и отправи точен удар, но Торунарига спаси сигурно попадение с добра намеса. На отсрещната врата Дарида би мощно, но Улрайх спаси с върха на пръстите си.

Последваха нови акции на баварците, но Рибери и Левандовски отправиха неточни удари. Най-фрапантният пропуск обаче дойде десетина минути преди почивката, когато Ариен Робен изведе Рибери сам срещу вратаря, но французинът отправи изключително неточен шут над напречната греда. До края на първата част опити на Тиаго и Левандовски бяха блокирани.

Пет минути след почивката Давид Алаба стреля опасно от пряк свободен удар, но Ярстайн демонстрира страхотен рефлекс и успя да избие. Последва тупалка на Левандовски по диагонала, но Торунарига го блокира с майсторски шпагат. Пет минути след това Левандовски излезе на удобна позиция, но стреля в обсега на вратаря отблизо. На отсрещната врата и Саломон Калу би точно, но Улрайх не беше затруднен.

Голмайсторът на първенството този сезон Левандовски определено не можеше да намери път към вратата на съперника, тъй като следващият му удар се оказа слаб и за капак беше блокиран. В средата на втората част Пекарик напредна шутира от дистанция към вратата на шампионите, но покрай целта.

В заключителната част на срещата домакините останаха за известен период с човек по-малко, защото Кингсли Коман получи контузия в глезена, а треньорът Юп Хайнкес вече беше извършил всичките си смени. Французинът се върна на игрището, но видимо накуцваше.

В 87-ата минута Артуро Видал отправи шут от дистанция, който беше за статистиката. В първата минута на добавеното време Робен отправи снаряд от пряк свободен удар, но Ярстайн успя да боксира!


Байерн Мюнхен - Херта 0:0


Байерн Мюнхен: Улрайх, Зюле, Хумелс, Алаба, Рафиня, Мартинес, Тиаго (Видал - 75'), Рибери (Коман - 68'), Робен, Мюлер (Вагнер - 71'), Левандовски

Херта: Ярстайн, Щарк, Торунарига, Пекарик, Платенхардт, Дарида, Лустенбергер, Ладзаро, Леки, Калу (Дуда - 80'), Зелке (Есвайн - 71')