Наставникът на Байерн Юп Хайнкес е само на победа от рекорд в Шампионската лига. 

Ако германският хегемон удари Бешикташ тази вечер в 1/8-финалния мач-реванш на Шампионската лига, 72-годишният футболен учител ще стане първият треньор с 11 поредни успеха в турнира на богатите. Както е известно, в първата среща петкратният европейски клубен шампион спечели убедително с 5:0.

"Аз дори не знаех, че държах рекорд за отбелязани голове в поредни домакинства в Бундеслигата, но разбрах това едва когато Роберт Левандовски се доближи до постижението ми. За мен важното е да играем добър футбол, да се подобряваме и да радваме феновете. Рекордите и статистиката не са ми важни", отсече Дон Юп.

"Изискванията винаги са много високи в Шампионската лига и аз съм наясно с това. Работим с голям интензитет, защото все още може да усъвършенстваме защитата, пресата, подаванията и атаката ни. Много от играчите ни са опитни. Въпреки победата с 5:0 трябва да започнем мача интензивно и футболистите ми го знаят."

"За мен винаги е било важно да намеря необходимия баланс между защитата и атаката, така ще бъде и занапред. Ще играем пред фенове, които дишат заедно с отбора си и го тласкат напред. Очакваме с нетърпение невероятната атмосфера на стадиона."

"Защо оставих Ариен Робен извън групата за мача? Защото съм внимателен и не искам той да получи мускулна контузия. Ако се нуждаехме от победа на всяка цена, навярно той щеше да играе. Но не и сега. Останалите момчета ще подходят с нужната сериозност и ще изиграят реванша професионално", увери живата легенда в професията.

Както е известно, Хайнкес има 100%-актив в Шампионската лига, защото от три участия неговите отбори (Реал Мадрид и два пъти Байерн) винаги са играли на финала, като той е триумфирал два пъти - през 1998 година с "белия балет" и през 2013 година с баварците, когато ги изведе до исторически требъл.