Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер прояви разбиране към признанията на Пер Мертезакер, който изненада наскоро с коментари, че се чувства добре на резервната скамейка заради огромния стрес в професионалния футбол.

Пред списание "Шпигел" капитанът на Арсенал бе признал, че е изпитал облекчение от загубата на Германия срещу Италия на полуфиналите на Мондиал 2006 заради огромните очаквания към Маншафта, който домакинстваше световните финали.

"Не съм чел цялото интервю, затова и не мога да го коментирам на 100%, но той със сигурност казва истината. Тези чувства, които той описва, са ми познати поне в определени фази от кариерата", заяви Мюлер, който стана световен шампион с Мертезакер в състава през 2014 година.

"Напрежението в професията ни е нещо нормално. Затова е важно да имаш подходящата среда, в която да се справиш с това. Ако нямаш тази среда, трябва да потърсиш човек, който да ти помогне с напрежението. Да, то е налице, това е абсолютно вярно. Това е така, защото нашето представяне се представя публично и се оценява от хората. В противен случай това щеше да е само един футбол и нищо повече", добави Томас.