Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е изпратил SMS на изпълнителния директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге, уверявайки го, че "белия балет" не е постигнал договорка със снайпериста на баварците Роберт Левандовски.

Както е известно, в петък каталунският вестник "Мундо Депортиво" се опита да влоши отличните отношения между двата клуба с новината, че полякът е уточнил личните си условия с мадридчани.

В материала се казва, че Левандовски се е разбрал с Реал да подпише двугодишен договор, с опция той да бъде удължен за още един сезон.

Вестник Münchner Merkur твърди, че Перес е пратил текстово съобщение на Румениге вчера, в което уверява, че не действа подмолно зад гърба на германските си колеги. Флорентино е написал още, че неговата дясна ръка Хосе Анхел Санчес изобщо не се е срещал с агента на Роберт Пини Захави.

"В момента привличането на Левандовски изобщо не стои на дневен ред", гласяло част от съобщението на Перес. Според германската телевизия Sport1 Байерн изобщо не възнамерява да продава своя нападател, чийто договор е чак до 2021 година.

Това означава, че баварците държат здраво юздите при евентуални преговори, а това ще има гарантира изключително висока трансферна сума, ако Роберт все пак разиграе театър и поиска промяна.