РазенБалшпорт Лайпциг - Байерн Мюнхен, дерби на 33-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Ред Бул Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Щарке, Вайнкауф
Защитници: Боатенг, Алаба, Лам, Рафиня, Бернат
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Рибери, Робен, Видал, Кимих, Коман, Коста, Ренато
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Нойер, Улрайх, Мартинес
Извън групата: Хумелс


Прогноза на Gol.bg:

В мач за престиж "биковете" ще се опитат да вземат реванш за гръмката загуба с 0:3, която претърпяха в Мюнхен в края на миналата година.

Тогава подавач №1 в Европа Емил Форсберг беше изгонен заради грубо нарушение срещу Филип Лам и наказан за три мача. И това обаче не спря талантливия швед, който има цели 16 асистенции и осем попадения.

Баварците вече спечелиха рекордна пета поредна титла в Бундеслигата, но пък притежават най-стария отбор сред всички отбори в елита. В същото време РБ Лайпциг е с най-младия състав сред всички участници.

Домакините се нуждаят от още три точки, за да поставят рекорд за спечелени точки сред всички новаци в историята на първенството. Почти сигурно те ще бъдат и новакът с най-малко допуснати голове, като в момента имат 32.

Шампионите спечелиха всеки един от последните си 27 двубоя за първенство с изкачили се в елита съперници, което е абсолютен рекорд в историята. 

РазенБалшпорт Лайпциг обаче се намира в най-дълга серия без загуба (7 поредни срещи) в момента и миналата седмица впечатли с гръмка победа на терена на един от най-силните домакини Херта. Очакваме равностоен мач и поделени точки в края.

 

Резултат: РБ Лайпциг - Байерн Мюнхен 1:1