Легендата на Байерн Мюнхен Джоване Елбер е на мнение, че баварската машина е трета сила в Шампионската лига след испанските колоси Барселона и Реал Мадрид.

Бразилецът си пожела нова среща между мюнхенци и "белия балет" в турнира на богатите след миналогодишния скандален 1/4-финален мач-реванш на стадион "Сантяго Бернабеу", в който "белия балет" беше сериозно побутнат от неадекватния рефер Виктор Касай.

"Байерн се разви много през този сезон. При Карло Анчелоти не можеше да се заложи, че Байерн ще се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. Но с Юп Хайнкес ситуацията е коренно различна", обясни Елбер пред телевизия Sport1.

"Загубата в Париж не беше приятна, но у дома Байерн показа, че може да победи парижани. След мачовете с Бешикташ нашият отбор е готов на всичко. Реал е зле в първенството и затова ще насочи фокуса си върху ШЛ. Имаме Барса с Меси. И аз поставям Байерн на трето място, но в два мача всичко е възможно."

"За евентуален жребий на полуфиналите си пожелавам Реал, защото през миналия сезон отпаднахме нещастно срещу тях. След наши грешки, които не можеш да правиш срещу такъв противник. И като гости играхме супер, но получихме червен картон, съдията повлия на мача. Добавяме много добър Кристиано Роналдо и за съжаление отпаднахме. Но с настоящия отбор можем да бием Реал Мадрид."

"Не смятам, че другите отбори в Бундеслигата са станали по-зле. Байерн направи голяма крачка напред. Не трябва да допускаме останалите да ни доближават, не трябва да се отпускаме. Другите трябва да гледат нас и да се опитат да бъдат на нашето ниво", допълни кариоката, който ще играе в мача между легендите на Ливърпул и баварския колос.