Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски натиска шефовете на клуба да го продадат на Реал Мадрид, твърди вестник "Марка".

Полякът е бил искрен с президента Ули Хьонес и изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге в директен разговор, че мечтае да носи фланелката на "белия балет".

Той е добавил, че е наясно със сложността да ситуацията си заради продължителността на своя договор с баварците (до лятото на 2021 година), но се надява, че клубът ще удовлетвори молбата му.

Леви усещал, че лятото на тази година е последният му шанс да премине на стадион "Сантяго Бернабеу", където той вижда много по-големи шансовете да спечели за първи път Шампионската лига, което е неговата идея фикс.

Босовете на Байерн не са отрязали мераците на Роберт и са заявили, че ще проучат възможността дали могат да намерят негов адекватен заместник. Интересното е, че по-рано днес испанското издание съобщи за интерес на мюнхенци към стрелеца на Тотнъм Хари Кейн и мениджъра на тима Маурисио Почетино.

Преди два дни в Германия се появи информация, че ръководството на Байерн е взело окончателно решение да не продава Левандовски, но очевидно ситуацията се е променила след като футболистът е заявил открито желанието си да напусне.