Треньорът на Айнтрахт Франкфурт Нико Ковач е лъжец, гръмна авторитетният вестник Süddeutsche Zeitung. Както е известно, вчера официално стана ясно, че хърватинът поема Байерн Мюнхен от лятото, подписвайки договор за три сезона.

На пресконференцията преди кръга в Бундеслигата вчера Ковач увери, че не е излъгал никого и че решението му да поеме най-успешния германски клуб е дошло след светкавична атака от Мюнхен в четвъртък и след оферта, която той не е можел да откаже.

Споменатото издание обаче твърди, че Нико е бил наясно с предложението на Байерн още преди две седмици, когато се е срещнал тайно с президента Ули Хьонес и изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге в известен италиански ресторант в Мюнхен.

Süddeutsche Zeitung разкрива и пикантни подробности, че още миналата година баварските босове са осъществили връзка с 46-годишния специалист и са го помолили да изиска клауза за откупуване в договора си с Айнтрахт. Така сега Байерн го прилапва автоматично за 2.2 милиона евро. Без изобщо да информира колегите си от Франкфурт, което предизвика гнева на спортния директор на "орлите" Фреди Бобич.