Бившият треньор на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд определи назначението на Нико Ковач като "добър избор" и смята, че баварският колос е прав в поведението си да не информира колегите си от Айнтрахт Франкфурт.

Както е известно, босовете на "орлите" са бесни от факта, че Байерн привлече Ковач без тяхното знание, активирайки клаузата за откупуване в договора на хърватина.

Така в касата на Айнтрахт влизат 2.2 милиона евро, но никой в клуба не е получил позвъняване от Мюнхен. Действията на баварците са определени като "арогантни" от медии и експерти.

"След като Ковач има клауза в контракта, тогава Байерн не е длъжен да информира другия клуб. Това изобщо не е необходимо. Разбирам разочарованието на Фреди Бобич, но Ковач гарантира на Айнтрахт много добро бъдеще", коментира Генерала, който беше треньор на Нико от 2001 до 2003 година. 

"Ясно е, че Ковач не е мислил дълго върху предложението. И на мен ми се случи през 2007 година, когато ми се обади Ули Хьонес. Приех офертата му след само 20 секунди без преговори."

"Нико е много силен характер. Той познава напрежението в Байерн като футболист, освен това познава Хьонес и Румениге. Беше мой футболист от 2001 до 2003 година. Нямаше сигурно титулярно място в отбора ми, но пък бях впечатлен от факта, че е роден лидер", добави Хитцфелд.