През лятото Нико Ковач поема Байерн Мюнхен за срок от три години. В момента обаче хърватинът мисли само за едно - как да пречупи баварците в събота за първенство и във финала за Купата на Германия на 19 май.

"В този момент ме интересува само едно нещо, свързано с Байерн - как да ги бием. Важен ми е само Айнтрахт и това, което можем да постигнем", отсече Ковач, чийто Айнтрахт Франкфурт беше на финала за купата и през миналия сезон, но тогава загуби с 1:2 от Борусия Дортмунд.

Три кръга преди края на сезона "орлите" са седми в Бундеслигата след две поредни тежки поражения. Участието им на финала срещу шампиона Байерн обаче автоматично означава, че тимът ще играе в евротурнирите през новия сезон, ако остане на тази позиция.

"Трябва да спечелим още четири точки. Не смятам, че за нас е предимство това, че Байерн ще направи ротации заради реванша с Реал. Играчите, които ще излязат срещу нас, ще дадат максимума от себе си, за да играят и срещу Реал. Даже задачата ни става още по-сложна", допълни Нико, който няма да може да използва в събота контузените Кевин-Принс Боатенг, Анте Ребич, Карлос Селседо, Дани Блум и наказания Макото Хасебе.