Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес зае коренно различна позиция като тази на изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге и увери, че клубът няма да прави гръмки покупки през лятото.

Преди дни Кале увери, че е напълно възможно именно през настоящото лято баварците да подобрят трансферния си рекорд, плащайки 80 или 90 милиона евро само за един футболист. Както е известно, до момента най-скъпата придобивка на мюнхенци е Корентен Толисо (41.5 млн. евро).

"Няма да инвестираме нищо, а ще вкараме в първия отбор наши момчета, за да играем по-добре от снощи. Да, изключвам голям летен трансфер", отсече Хьонес.

"Нуждаем се от футболист, който да играе на високо ниво във важните мачове, а не срещу слабите противници. И ще работим върху това. Тези играчи ще дойдат от нашата школа."

Босът не е съгласен с позицията на бека Джошуа Кимих, че сезонът е "брутално разочарование". Ето какво каза Ули по темата: "Пълни глупости! Когато си станал шампион толкова убедително и си бил толкова близо до триумф в Шампионската лига и Купата на Германия, няма как да остана с лошо мнение за този изключителен сезон".