Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге изпрати Юп Хайнкес като легенда по време на банкета след загубения финал за Купата на Германия срещу Айнтрахт Франкфурт снощи.

"Единственият, за когото ми е жал тази вечер, това е Юп. Това беше последният му мач и сега той излиза в напълно заслужена почивка. Байерн Мюнхен ти благодари за свършената работа. Наслаждавай се на почивката. Ти даде толкова много на Байерн. Благодарим ти", коментира Кале.

След това зазвуча песента "Time to say goodbye", което накара мнозина да извадят специални шалчета с името на 73-годишния специалист, скандирайки "Юп, Юп, Юп". Стори го и самият Румениге. Той припомни, че отборът изоставаше с пет точки от Борусия Дортмунд в Бундеслигата и беше загубил тежко с 0:3 от ПСЖ в Париж дни преди Хайнкес да поеме баварците за рекорден четвърти път.

"От месец октомври насам времената в Байерн са добри, но снощи имахме лош ден. Това, което отборът показваше в продължение на седмици и месеци, заслужава голям респект", продължи босът и насочи критиката си само към играчите.

"Айнтрахт Франкфурт спечели заслужено, защото показа повече отдаденост, воля и желание за победа. Всички сме наясно, че не играхме по начина, по който искахме да го сторим", добави Румениге.