Реал Мадрид изненадващо ще се включи в наддаването за правата на полузащитника на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара, който е свързван със завръщане в родния си клуб Барселона.

Според Telemadrid "белия балет" следи внимателно ситуацията с испанския национал, който беше обявен за продан от баварския колос. В Мюнхен искат поне 70 милиона евро за халфа, но каталунците предлагат максимум 50 милиона евро.

Новият треньор на Реал Мадрид Хулен Лопетеги обаче е решил да действа светкавично и да изпревари "блаугранас" за Тиаго, който беше негов възпитаник две години в испанския национален отбор по футбол и сега е сред големите му трансферни цели.

Тиаго е юноша на Барса и не крие желанието си да се върне на стадион "Ноу Камп", но напоследък е започнал да изпитва раздразнение от факта, че босовете на испанския първенец нямат готовност да изпълнят финансовите претенции на Байерн.

Алкантара започнал да се чувства недооценен от ръководството на любимия си клуб, което може да го накара да предприеме сензационен трансфер в редиците на кръвния враг Реал Мадрид.

Лопетеги и Тиаго се познават отдавна, защото през 2013 година спечелиха европейската титла при 21-годишните, като Алкантара блесна с три гола и отказа италианците.