Галерия

Новият треньор на Байерн Мюнхен Нико Ковач пропусна вчерашната късна тренировка на отбора заради стомашен вирус и това даде възможност на опитното крило Ариен Робен да изземе функциите му, пише вестник "Абендцайтунг".

Роберт Ковач, който е брат и помощник на Нико, първоначално даде инструкции на футболистите. Ариен отново демонстрира чепатия си характер и се караше на съотборниците си в заниманието при всеки грешен пас, влизайки в ролята на неформален лидер и наставник.

"Ползвай главата си, ползвай главата си! Мисли като играеш. Ей, мисли", крещеше Робен на младоците пред погледа на съпругата си, която следеше тренировката на сянка.

При игра шестима срещу трима Роберт Ковач даде наставления всеки футболист да докосва топката два пъти. За Ариен това се оказа прекалено елементарно и той контрира: "Играй директно, играй директно". 

Роберт Ковач не хареса намесата на холандеца и отново промени правилата - всеки ще прави по два контакта с топката. Любопитното е, че голяма част от младите таланти слушаха "лалето" и се подчиняваха на наставленията му.

Заниманието беше завършено след близо дава изморителни часа с центрирания. Последният гол с глава бе дело на... Ариен Робен.