Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге подкрепи бившия футболист на тима и капитан на Германия от Мондиал 2014 Филип Лам за ръководна позиция във федерацията на страната. 

След като разкритикува представянето на националния отбор на Световното в Русия, Румениге предложи включването на Лам в Германския футболен съюз. 

Двукратният носител на Златната топка за кой ли път се опитва да кадрува - не само в германския футбол, но и при отношенията на Европейската клубна асоциация и УЕФА.

"Аз мисля, че Филип Лам и неговият агент Роман Грил са перфектно подготвени за работа в Германския футболен съюз, защото Филип има качествата да бъде полезен с работата си за централата. Това може да бъде едно интересно решение", каза Кале.

Според бившия нападател от 80-те години, едно заемане на поста на вицепрезидент на ГФС от Лам, ще внесе в Борда повече професионализъм.

Също така Румениге подкрепи националния селекционер Йоахим Льов като правилния човек, който да реши проблемите на терена с отбора, както и да отстрани грешките в представянето в Русия.

"Трябва да се даде шанс на Йоги Льов, със сигурност. Той свърши невероятна невероятна работа за 12 години", добави легендата на германския футбол.

Президентът на ГФС Райнхард Гриндел, Льов и мениджърът на националния отбор Оливер Бирхоф в момента правят анализи къде и как се провали Световния шампион от 2014-а година на последното първенство.

Веднага след края на първенството, Гриндел и Бирхоф опитаха да хвърлят вината за слабото представяне върху Месут Йозил, но след това думите им бяха изяснени. Йозил, както и съотборникът му Илкай Гюндоган - и двамата от турски произход, позираха с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за снимка преди самото първенство, като имаше и надпис Моят президент.

"Очевидно е, че не се справи добре на самото първенство. Но Месут Йозил е изключителен футболист. Съжалявам, ако той се е почувствал като жертвено агне. Такова тълкуване на ситуацията е прекалена. Аз съм малко изумен и объркан от това как ГФС разбира понятието управление на кризи, защото е ясно, че футболното познание в този момент тотално отсъстваше", заяви още началникът на Байерн.

Румениге добави, че актуалната ситуация на тима, след отпадането на Бундестима в групата, напомня на провала на Европейското първенство през 2000-ата година.

"Не виждам ясна професионална намеса и път за излизане от кризата. И това не учудва. В ГФС е пълно с аматьори", продължи той.