Ръководството на Реал Мадрид не е напълно сигурно, че халфът Лука Модрич ще остане в отбора и през следващия сезон, защото вече работи по привличането на негов заместник, гръмна вестник "Марка".

Според изданието шефовете на "белия балет" се притесняват, че италианският Интер ще подкоси краката на хърватина и ще го убеди да предприеме ново предизвикателство.

Големият фаворит за наследник на Лука на стадион "Сантяго Бернабеу" е юноша на вечния враг Барселона. Става дума за Тиаго Алкантара, който носи екипа на Байерн Мюнхен от лятото на 2013 година.

Силен интерес към Тиаго има също така от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси. Самият той иска да се завърне в родния си клуб, но е останал разочарован от пасивността на каталунските босове.

Вместо да излязат с оферта за Тиаго, Хосеп Мария Бартомеу и останалите ръководители на Барса привлякоха доскорошния съотборник на Алкантара в Мюнхен Артуро Видал.

Тиаго се почувствал обиден и взел решение, че няма да откаже на "белия балет", ако Реал се споразумее с Байерн за трансферната сума. Както е известно, новият треньор на Реал Жулен Лопетеги минава за голям фен на Алкантара, с когото работиха не само в испанския национален отбор, но и в младежките гарнитури на Испания.