Байерн (Мюнхен) постигна измъчена победа с 1:0 при визитата си на тима от регионалните лиги Дрохтестер/Асел в среща от 1-ия кръг на турнира за Купата на Германия при която "баварците" гостуваха.

Отборът от Мюнхен направи истински празник за феновете на домакините, на китното стадионче "Кехдингер", което е с капацитет от 3000 души и бе препълнено до краен предел заради историческия двубой.

Треньорът на гостите Нико Ковач пък реши да не пести силите на своите най-добри футболисти и излезе с доста силен стартов състав за днешната среща, а тимът му определено не се представи в най-добрата си светлина.

Единственото и на практика победно попадение в срещата бе дело на Роберт Левандовски, който наниза победния гол в 82-ата минута и така спаси тима си от много сериозен резил. Той се възползва от асистенция на Леон Горецка и мушна топката в мрежата. 

Това бе и втори официален мач за новия наставник на "баварците", но отборът му бледо копие на това, което показа в двубоя за Суперкупата на Германия срещу бившия му тим Айнтрахт (Франкфурт).

Дрохтестер/Асел - Байерн (Мюнхен) 0:1
0:1 Роберт Левандовски 82

Съставът на Байерн за срещата: Нойер, Рафиня, Боатенг, Хумелс (53 - Горецка), Кимих, Робен (52 - Коман), Рибери, Мартинес, Алкантара, Мюлер (86 - Толисо), Левандовски