Германският хегемон Байерн Мюнхен изненада мнозина специалисти и анализатори с лятната си трансферна политика. В тима пристигнаха Леон Горецка (без пари от Шалке), Серж Гнабри (край на договора за наем с Хофенхайм) и Ренато Санчес (край на договора за наем със Суонзи).

Двама полузащитници бяха зачеркнати - Артуро Видал беше продаден на Барселона, а Себастиан Руди - на Шалке. Вчера пък за бека Хуан Бернат бяха взети 15 милиона евро от ПСЖ.

Треньорът Нико Ковач обясни, че е доволен от състава, защото разполага с 19 полеви футболисти. В момента само един от тях е контузен - Кингсли Коман.

Баварците не платиха и 1 евро за нови попълнения, което говори за сигурност и вяра в наличния игрови ресурс. Дали обаче отборът ще се справи при обичайния дъжд от контузени през пролетта?

Ветераните Франк Рибери и Ариен Робен гонят обща възраст от 70 години и нямат адекватни заместници поне на хартия. Един от козовете се казва Алфонсо Дейвис, който беше закупен от канадския Ванкувър за 10 милиона евро. Лявото крило минава за един от големите таланти в световния футбол.

Голямото предимство на настоящия състав на Байерн е, че почти всеки футболист може да играе на още един пост и да запълва "дупките" при контузия на свой колега. Мюнхенци стартират кампанията без големи обещания и навярно именно тази стратегия може да се окаже печеливша...