Щутгарт - Байерн Мюнхен, отложен мач от 17-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Мерцедес-Бенц Арена", 21.00 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, Залахи

Халфове:  Кроос, Гьотце, Шакири, Тиаго Алкантара, Хойберг, Вайзер, Шьопф

Нападатели:  Мюлер, Манджукич, Писаро, Грийн

Контузени: Бадщубер, ван Буйтен, Мартинес, Швайнщайгер, Рибери, Робен

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн се намира в серия от 9 поредни победи във всички турнири срещу Щутгарт, вкарвайки 30 гола във въпросните двубои.

Швабите имат само една победа в последните 15 срещи с европейския клубен шампион. Успехът бе постигнат в Мюнхен, през март 2010 година с 2:1.

Щутгарт е един от любимите противници на Байерн, който има 55 победи над този съперник. Само Хамбургер е допускал повече поражения от мюнхенци - 56.

Цели 28 пъти домакините не са успявали да вкарат попадение в мач срещу Байерн, като само в 12 от 92-та мача между тях мюнхенци не са успявали да отбележат гол.

Стадионът на Щутгарт е любимото място за гостуване на Байерн. Там гостите имат рекордните 24 победи и рекордните 79 гола на чужд терен.

Крилото на шампионите Франк Рибери също обича да играе срещу швабите. Той има 6 гола и 7 асистенции в 12 двубоя срещу този противник.

За мача днес гостите ще бъдат без Рибери и Робен, които имат мускулни проблеми. Невъзстановени са още Швайнщайгер, Мартинес, ван Буйтен и трайно контузения Бадщубер.

Байерн е спечелил последните си пет визити на Щутгарт във всички турнири. С оглед моментната форма на двата състава и разликата в класите, залагаме на успех за Байерн.


Резултат:  Щутгарт - Байерн Мюнхен  1:2