Ролята на Джошуа Кимих отново е сменена. Наложеният като бек от Йоахим Льов в националния отбор на Германия футболист вече играе на познатата си позиция като опорен халф.

Любопитното е, че Кимих действаше като такъв и в Байерн Мюнхен, където често запълваше и дупките в защитата в ролята на централен бранител. При това се представяше отлично.

След отказването на бившия капитан на баварците Филим Лам от футбола в Мюнхен трябваше спешно да намерят десен бек. И решението бе бързо и просто - Кимих. Той вече имаше опит като такъв за Маншафта и постепенно започна да играе блестящо и на новата позиция.

Сега обаче Байерн отново има проблем, защото Льов върна Джош в средата на терена в мачовете срещу Франция и Перу. Особено срещу световните шампиони напористият младок се представи много силно и неутрализира халфовете на съперника.

"Няма да търся разговор с треньора и смятам, че ще продължа да играя като десен краен бранител", коментира Кимих за ситуацията на стадион "Алианц Арена".

Байерн има достатъчно опорни халфове - Хави Мартинес, Тиаго Алкантара, Корентен Толисо и Ренато Санчес. В същото време бековете са само трима - Кимих, Алаба и техният заместник Рафиня.